Metodă ușoară de a recupera taxele plătite

Înregistrați-vă acum, durează doar câteva minute

Românii lasă aproape 200 milioane de lei în ţările străine

România este predominant o ţară migratoare, unde ieşirile cresc în fiecare an. Potrivit managerului “RT Tax”, Adriana Ciupe, multe persoane care lucrează în străinătate nu ştiu că pot să îşi ramburseze taxele pe care le-au plătit în plus şi lasă milioane de lei în ţările străine.

Cel puţin 2,3 milioane de români trăiesc şi muncesc în străinătate, arată datele oficiale. Conform statisticilor neoficiale, acest număr ajunge până la 4 milioane. Numărul românilor care părăsesc ţara a crecut din anul 2014, datorită eliminării restricţiei pe piaţa muncii în toate ţările Uniunii Europene.

Conform informaţiilor primite de la Adriana Ciupe, cetăţenii au început să îşi ramburseze taxele mai activ. Totuşi, aproximativ 60% din persoanele care au lucrat legal în străinătate nu şi-au rambursat banii. Unii dintre aceştia părăsesc România doar pentru a munci sezonier şi, după ce termină munca, se întorc în ţară. Dacă au lucrat legal, aceştia pot să îşi ramburseze taxele pe care le-au plătit în plus.

Potrivit datelor RT Tax, suma rambursabilă medie este de 3624 lei, iar românii lasă aproximativ 200 milioane de lei în ţările străine în fiecare an, acestea fiind rezultatul taxelor nerambursate. Această sumă de bani poate fi uşor rambursată în România.

“Cea mai mare problemă o reprezintă nesiguranţa rambursării taxelor. Deoarece restricţile asupra românilor care doresc să lucreze în Europa au fost ridicate doar în 2014, mulţi cetăţeni nu ştiu despre această oportunitate. Aş dori să îi îndemn pe români să îşi ramburseze taxele plătite în plus şi să nu îşi lase banii munciţi din greu în străinătate. Pentru cei care nu sunt siguri dacă merită, trebuie să menţionez că plătitorii de taxe care primesc ca salariu mai puţin ca salariul mediu sau salariu minim pe economie din ţara străină, primesc, de obicei, 100 % din impozitul plătit. O sumă rambursabilă aproximativă este de aproape două ori mai mare decât venitul mediu din România. De asemenea, această procedură este de multe ori obligatorie, astfel persoanele care nu completează declaraţiile fiscale pot primi amenzi” – ne spune A. Ciupe.

Rambursarea taxelor este benefică nu doar contribuabililor, dar şi Economiei României, deoarece expatriaţii care vin înapoi au tendinţa de a cheltui banii în ţara natală.

Rambursarea taxelor este un proces natural şi legal. Fiecare persoană care lucrează în străinătate primeşte un venit şi plăteşte taxe din acel venit. La sfârşitul anului fiscal sau după terminarea muncii şi părăsirea acelei ţări, un angajat trebuie să completeze un formular fiscal către serviciul fiscal străin. După ce au trimis acel formular, personalul serviciului fiscal străin examinează datele personale introduse şi calculează suma taxelor plătite în plus. Dacă apare că s-a plătit în plus, acea persoană primeşte o rambursare de taxe.

Manager 'RT Tax Romania' Adriana Ciupe,
Tel.: +40-747-971545
e-mail: info@recuperareataxelor.ro
www.recuperareataxelor.ro

digi24.ro 2016.05.31

Du-te înapoi
Sus