Metodă ușoară de a recupera taxele plătite

Înregistrați-vă acum, durează doar câteva minute

Danemarca. Ce trebuie să ști’i despre rambursarea taxelor din această țara?

Anul fiscal în Danemarca începe din data de 1 ianuarie. Specialiștii în recuperarea taxelor recmandă începerea procedurilor pentru recuperarea taxelor cât mai repede posibil. De ce documente aveţi nevoie? Cum să vă măriţi suma rambursabilă?

Suma medie rambursabilă din Danemarca este de 9078 DKK (1221 EUR). Suma rambursabilă poate varia în funcție de perioada lucrată în Danemarca, salariul brut, taxele plătite etc.

Pentru a începe procedurile pentru recuperarea taxelor veţi avea nevoie de formularul Årsopgørelse, care este emis de autoritatea fiscală în luna Aprilie. Alt document important este Oplysningsseddel, document emis de către angajatorul dumneavoastră, care arată suma câştigată și taxele plătite. Dacă nu dețineţi aceste documente, ultimul fluturaș de salariu le poate înlocui (Lønseddel).

Toate documentele necesare

Este posibil să vă măriţi suma rambursabilă dacă puteți furniza documente adiționale precum bilete de tren sau avion din Romania în Danemarca.

Vă recomandăm să păstrați toate documentele primite de la începutul perioadei de lucru din Danemarca. Dacă vă lipsesc din documente, încă puteți aplica pentru recuperarea taxelor. Specialștii în recuperarea taxelor pot recupera documentele pentru dumneavoastră.

Dacă părăsiţi Danemarca și nu mai lucraţi pentru un angajator danez, puteți beneficia de banii de vacanță, fără a lua o vacanță. Puteți solicita aceşti bani cu până la 3 ani în urmă. În luna martie, înainte ca urmatorul an de vacanță să înceapă, veţi primi o scrisoare de vacanță de la FerieKonto. Această scrisoare conține informații despre banii de vacanță. De obicei,puteți vedea banii de vacanță și din ultimul fluturaș de salariu.

Pentru a putea începe rambursarea banilor de vacanță trebuie să ne trimiteți scrisoarea de la FerieKonto care conține informațiile de baza despre banii de vacanță, precum şi câte zile de vacanță aveți, care este suma de vacanță câştigată, lista angajatorilor care v-au plătit vacanța.

Care este suma pe care o puteți rambursa? Folosiţi calculatorul nostru online și veţi afla.
 

Du-te înapoi
Sus