Restituirea impozitului din Norvegia

Obțineți restituirea impozitului!

Documente necesare

Ca să începem procedura de recuperare a taxelor avem nevoie de următoarele documente:

O copie după paşaportul sau cartea ta de identitate;

Documentul Arsoppgave (începând cu anul 2015 angajatorii emit acest document in locul documentului RF-1015B);

Formularul Selvangivelse* (dacă l-ai primit de la Administraţia Fiscală Norvegiană);

Decizia de impozitare (Skatteoppgjor**) (dacă aveţi un astfel de document);

O copie după Skattekort*** (dacă deţii unul).


*Selvangivelse este un document eliberat de către Administraţia Fiscală Norvegiană. Conţine informaţii complete despre venitul angajatului şi taxe. Aceste formulare sunt trimise tuturor persoanelor lucrătoare din Norvegia la sfârşitul lui martie.

**Skatteoppgjor reprezintă calculul impozitelor eliberat de Administraţia Fiscală Norvegiană la sfârşitul anului fiscal.

***Toate persoanele care lucrează în Norvegia trebuie să aibă un formular numit Skattekort. Conţine numărul Fodselsnummer sau aşa numitul D-număr al deţinătorului. Angajatorii folosesc acest document pentru a calcula cât de multe taxe trebuie deduse din salariul angajatului. Angajaţii primesc un Skattekort nou în luna decembrie a fiecărui an.


La începutul anului 2019, Norvegia a trecut la sistemul de taxare simplificată pentru muncitorii străini cu contract temporar, introducând o taxă fixă de 25%.
Pentru a beneficia de rambursarea taxelor, ar trebui să fiți înregistrați  în vechiul sistem de taxare în Norvegia. Trecerea la vechiul sistem de taxare pentru anul 2019 este posibil doar până la data de 30 Aprilie 2020, în acest sens vă recomandăm să ne contactați pentru a demara procedura cât mai devreme.
 

NOTĂ: Dacă îţi lipseşte oricare dintre aceste documente – Nici o problemă! Poţi să aplici pentru recuperarea taxei pe venit! Noi vom recupera documentele lipsă pentru tine!

Nu poți găsi răspunsul? Pune-ne o întrebare aici:

Poți pune o întrebare,doar completați acest formular. Vom face tot posibilul să vă răspundem cât de repede putem. Mulțumesc.


Trimite
  2020-04-15 15:12:27
DASCALESCU VASILE

Buna ziua.Am lucrat anul trecut,4 sept.-6 nov.2019,in Norvegia.Va rog sa ma ajutati sa-mi recuperez taxele in cazul in care am ceva de luat.Am d-number-ul.Nu am primit nimic de la Skatteetaten.Cred ca aveam 34%taxe lunar oprite.Astept raspunsul dv.O zi buna


Adrian

Buna ziua, ati primit prin email toate informatiile sau ne puteti contacta telefonic daca aveti alte intrebari.