Restituirea impozitului din Germania

Obțineți restituirea impozitului!

Alocații copii

 Beneficiu  Suma beneficiului EUR (pe lunâ)  Vârsta copiului
KINDERGELD (Alocație copil) 192 – 223 EUR 0-25 ani

Dacă un părinte lucrează (a lucrat) în Germania, iar celălalt la care este copilul trăiește într-o tară SEE*, copilul poate primi beneficiul Kindergeld. Dacă nu sunteți într-o țară SEE, mai trebuie să prezentați un document care vă dă dreptul de a locui în Germania. 

Alocația copiilor (Kindergeld) aparține copiilor până la împlinirea vârstei de 25 ani (dacă nu lucrează și sunt studenți). Scopul alocației copiilor este de a ajuta părinții să acopere costurile cu creșterea copiilor.

Perioada limită: Alocația copiilor poate fi returnată doar cu până la 6 luni în urmă.

Valoarea alocației: dacă aveți unul sau doi copii, fiecare copil are dreptul la 194 euro pe lună; al treilea copil are dreptul la 200 euro pe lună; iar următorii copii peste 3 au dreptul la 225 euro pe lună.

Comisionul: 150 EUR pentru serviciul de obţinere a alocaţiei pentru copil Kindergeld din Germania; dacă aveţi mai mulţi copii, se percepe un comision adiţional de 80 EUR pentru fiercare cerere care trebuie depusă.

Notă: Dacă nu aveți certificatul Arbeitgeberbescheinigungs, putem noi să îl cerem de la angajatorul dumneavoastră. Celelalte documente trebuie să fie trimise de către dumneavoastră.

*Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Marea Britanie. Cetățenii din Elveția, chiar dacă țara nu face parte din EEA, are aceleași drepturi ca rezidenții din EEA.

 
DOCUMENTE NECESARE
• Copie a formularului Lohnsteuerbescheinigung de la angajator;
• Copie a contractului de angajare din Germania (Arbeitsvertrag);
• Certificatul original Arbeitgeberbescheinigung de la angajator;
• Copie a certificatului de închiriere (Mietvertrag);
• Copii ale documentelor de intrare/ieșire din zonele rezidențiale din Germania (Anmeldung/Abmeldung). Dacă nu le aveți, trebuie să ne asigurați adresa exacta din Germania;
• Copii ale pașapoartelor ambilor părinți sau cărțile de identitate;
• O copie a certificatului de căsătorie (tradusă și ștampilată de un traducător autorizat);
• Certificate „EU/EWR-ES/EEE“ ale ambilor părinți cu veniturile din Romania de la Autoritatea Fiscală (tradusă și ștampilată de un traducător autorizat);
• Copie(copii) a (ale) certificatului (certificatelor) de naștere a (al) copilului (copiilor) (tradusă (traduse) de un traducător autorizat);
• Copie(copii) a (ale) pașaportului (pașapoartelor) copilului(copiilor) sau a cărții(cărților) de identitate (dacă are(au));
• Dacă copilul dumneavoastră are între 18-25 de ani, este necesar și un certificat de la școală/universitate (tradusă și ștampilată de un traducător autorizat, document original);
• Certificat de la Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale care confirmă faptul că copilul nu primește alte beneficii într-o țară EEA (tradusă și ștampilată de un traducător autorizat, document în original);
 

F.A.Q

Ce fac dacă nu am documentele necesare?
Dacă nu aveți certificatul de la angajator (Arbeitgeberbescheinigung), putem trimite o cerere angajatorului.

Toate celelalte documente necesare trebuie să ni le trimiteți dumneavoastră. Fără toate aceste formulare, nu vă putem ajuta să primiți bani pentru copii dumneavoastră.
Cum voi primi banii?
Familienkasse va face plata către persoana care lucrează (sau a lucrat) în Germania. Afiliații care ajută cu documentația nu pot primi o parte a acestor bani. De aceea, va trebui să plătiți pentru aceste servicii în avans.
Care sunt costurile serviciului?
150 EUR pentru serviciul de obţinere a alocaţiei pentru copil Kindergeld din Germania; dacă aveţi mai mulţi copii, se percepe un comision adiţional de 80 EUR pentru fiercare cerere care trebuie depusă.
Cât poate dura managementul pentru primirea alocației pentru copii?
Perioada normală de așteptare este între 6 şi 12 luni. În unele cazuri, acest proces poate fi mai lung sau mai scurt.

INFORMAȚII UTILE:

Nu poți găsi răspunsul? Pune-ne o întrebare aici:

Poți pune o întrebare,doar completați acest formular. Vom face tot posibilul să vă răspundem cât de repede putem. Mulțumesc.


Trimite
  2020-03-28 19:16:02
Natalia

Buna ziua. Din iulie 2019 am lucrat cu sotul legal in Germania. Din decembrie sunt copii aici, deja mi-au acceptat cererea pentru kindergeld. Aș putea primi si alocatie retroactiv iulie - decembrie daca copiii au cetatenie romana dar au locuit in Republika Moldova? Multumesc.


Adrian

Buna ziua, depinde ce o sa va apara pe formualrul E401 completat de catre evidenta Populatiei din Romania.

  2020-03-11 00:24:39
Dumitrescu georgiana

Buna ziua asi vrea sa stiu daca mai pot recupera alocatia copilului meu nascut in germania deoarece pana in luna decembrie am beneficiat de ea de atunci nu stiu ce sa intamplat dar cred ca miau taiato copilul a fost nascut in germania in 10.03.2019 in pforzheim


Adrian

Buna ziua, in acest moment lucrati in Germania?

  2020-03-05 21:25:42
Stanciu dorin

Buna ziua. Am lucrat in Germania din 2017 sezonier cu program de 4 ore si lucrez in continuare, pe ce perioada pot recupera alocatia din urma pentru un copil? Va multumesc.


Adriana

Buna ziua. Puteti solicita alocatia cu pana la 6 luni in urma. Dar daca aveti program de lucru doar 4 ore pe zi, atunci e posibil sa nu fie acceptata cererea.

  2020-03-04 21:18:31
Verchea Marian Madalin

Lucrez în Germania cum ma puteți ajuta cu alocatia am 2 copii


Adrian

Buna ziua, trebuie sa completati setul de formulare. Pe prima pagina aveti mai multe instructiuni.

  2020-03-02 08:33:17
Alin

Sotia a lucrat 4 ani in Germania 3 luni primavara si 3 luni toamna in fiecare an. Am recuperat impozitul in fiecare an. Alocatie nu am luat deloc din Germania. Pe ce perioada mai putem recupera alocatia ?


Adrian

Buna ziua, alocatia se poate recupera doar pentru ultimele 6 luni.

  2020-02-26 09:43:26
Mihaela

Multumesc de raspuns . In cazul acesta , ce acte imi trebuie sa inaintez procrdura ?


Adrian

Trebuie sa completati setul de formulare, copie dupa actele de identitate, certificatele de nastere ale copiilor, formularul Amneldung, Lohnsteurbescheinigungs si certificatul UE-SEE de la ANAF.

  2020-02-25 22:59:36
Mihaela

Buna seara . Am lucrat in Germania din 28.05.2019 pana in 09.12.2019 . Pot lua alocatia copilului pe perioada cat am lucrat? Multumesc.


Adrian

Buna ziua, in cazul dumneavoastra putetii aplica doar pentru 3 luni.

  2020-02-25 08:09:29
Juravle Ionela

Bună ziua!Am lucrat ambii părinți șase luni în Germania,dar nu am depus dosarul în septembrie, luna în care am plecat,mai am o șansă,să obțin alocația?


Adrian

Buna ziua, din pacate, nu.

  2020-02-24 17:28:53
Perju ghenadii

Buna ziua dar unde sa va gasim in bucuresti


Adrian

Buna ziua, sediul nostru este in Cluj-Napoca.

  2020-02-21 19:23:50
Lungu Ilie cosmin

Bună ziua Am lucrat în Germania 1an și 6 luni la program de 4 ore în perioada 2017-2018 pot primi alocație din acea perioada? Tel. 0786797466.Multumesc


Adrian

Buna ziua, pentru alocatie se poate aplica doar pentru ultimele 6 luni.

  2020-02-03 21:33:46
Pandichi mariana

Eu am facut acte ptr alocație am primit retroactiv pentru 6 luni 2018 si 6 luni 2019 si din iulie sa sistat nu am primit nimic sotul a venit acasă o lună și de atunci nu am mai primit o e posibil persoana cu care am facut sa o fi sistat o multumezc


Adrian

Buna ziua, daca firma dansului nu a mai trimis documentele necesare catre Familienkasse, atunci alocatia se sisteaza.

  2020-01-31 20:34:10
Simona

Buna ziua, va rog un raspuns urgent:Lucrez in Austria sunt in cresterea copilului pana la 2 ani cu alocatie aprobata ptr toti 4 copii si indemnizatia de crestere a copilului in Austria.Am primit alocatie din Ro iar diferenta din Austria, de cateva luni mi-au suspendat alocatia din Ro pe motiv ca eu lucrez in strainatate iar tatal nu lucreaza in Ro..copii frecventează scoala si traiesc in Ro. Spuneti-mi va rog ce am de facut?


Adrian

Buna ziua, nu aveti nimic de facut. Este normal sa primiti alocatia doar din Austria, daca niciun parinte nu lucreaza in Romania.

  2020-01-27 17:18:49
Alexandra

Daca eu plătesc pensia alimentara in România la cele 2 fetite ale mele și fetele sunt in custodia tatălui pot lua alocație in Germania ?va multumesc


Adrian

Buna ziua, da, puteti aplica pentru alocatia din Germania.

  2020-01-16 12:15:32
Moldovan Daniela

Suntem cu toată familia an Germania. Soțul lucrează an germania din 2018. Din 2019 luna octombrie este an șomaj. Am depus cererea de alocatie pentru 3 copii din luna decembrie 2018 dar u am primit nimica. Copii merg la scoala din august 2019. Am suspendat și alocația din România din 01.04.2019.Va rog să-mi dați un răspuns ce trebuie sa mai facem.


Adriana

Daca dvs ati decis sa depuneti aplicatia singuri, inseamna ca stiti germana si puteti tine legatura cu Familienkasse. Din pacate, noi nu putem prelua acum dosarul, pentru ca nu ne vor accepta ca agentii dvs. Ce trebuie sa faceti este sa sunati la Familienkasse ca sa va dea un raspuns