Restituirea impozitului din Germania

Obțineți restituirea impozitului!

Alocații copii

 Beneficiu  Suma beneficiului EUR (pe lunâ)  Vârsta copiului
KINDERGELD (Alocație copil) 192 – 235 EUR 0-25 ani

Dacă un părinte lucrează (a lucrat) în Germania, iar celălalt la care este copilul trăiește într-o tară SEE, copilul poate primi beneficiul Kindergeld. Dacă nu sunteți într-o țară SEE, mai trebuie să prezentați un document care vă dă dreptul de a locui în Germania.

Alocația copiilor (Kindergeld) aparține copiilor până la împlinirea vârstei de 25 ani (dacă nu lucrează și sunt studenți). Scopul alocației copiilor este de a ajuta părinții să acopere costurile cu creșterea copiilor.

Perioada limită: Alocația copiilor poate fi returnată doar cu până la 6 luni în urmă.

Valoarea alocației: dacă aveți unul sau doi copii, fiecare copil are dreptul la 219 euro pe lună; al treilea copil are dreptul la 225 euro pe lună; iar următorii copii peste 3 au dreptul la 250 euro pe lună.

Comisionul: 150 EUR pentru serviciul de obţinere a alocaţiei pentru copil Kindergeld din Germania; dacă aveţi mai mulţi copii, se percepe un comision adiţional de 80 EUR pentru fiercare cerere care trebuie depusă.
 

DOCUMENTE NECESARE


Documente de la Angajator:
•    Copie a formularului Lohnsteuerbescheinigung de la angajator, sau ultimii 6 fluturași de salariu. Dacă nu aveți aceste documente, putem să le obținem noi pentru dumneavoastră de la angajator, prin serviciul de căutare documente.
•    Copie a contractului de angajare din Germania (Arbeitsvertrag). Notă: Dacă nu aveți acest document, procesul va dura mai mult;
•    Certificatul original Arbeitgeberbescheinigung de la angajator.

Documente de la Autoritățile Germane:
•    Copii ale documentelor de intrare/ieșire din zonele rezidențiale din Germania (Anmeldung/Abmeldung). Dacă nu le aveți, trebuie să ne asigurați adresa exacta din Germania și copia contractului de închiriere, sau document de la angajator care să confirme adresa la care ați locuit în Germania.

Documente personale:
•    Copie a certificatului de închiriere din Germania (Mietvertrag) sau document de la angajator care să confirme adresa la care ați locuit în Germania. Notă: Dacă nu aveți acest document, procesul va dura mai mult;
•    Copii ale pașapoartelor ambilor părinți sau  cărțile de identitate;
•    O copie a certificatului de căsătorie;
•    Copie(copii) a (ale) certificatului (certificatelor) de naștere a (al) copilului (copiilor);
•    Copie(copii) a (ale) pașaportului (pașapoartelor) copilului(copiilor) sau a cărții(cărților) de identitate (dacă are(au));
•    Dacă copilul dumneavoastră are între 18-25 de ani, este necesar și un certificat de la școală/universitate (tradusă și ștampilată de un traducător autorizat, document original)

Notă: Dacă nu aveți certificatul Arbeitgeberbescheinigungs, putem noi să îl cerem de la angajatorul dumneavoastră. Celelalte documente trebuie să fie trimise de către dumneavoastră.
 

F.A.Q.

Ce fac dacă nu am documentele necesare?
Dacă nu aveți certificatul de la angajator (Arbeitgeberbescheinigung), putem trimite o cerere angajatorului.

Toate celelalte documente necesare trebuie să ni le trimiteți dumneavoastră. Fără toate aceste formulare, nu vă putem ajuta să primiți bani pentru copii dumneavoastră.
Cum voi primi banii?
Familienkasse va face plata către persoana care lucrează (sau a lucrat) în Germania. Afiliații care ajută cu documentația nu pot primi o parte a acestor bani. De aceea, va trebui să plătiți pentru aceste servicii în avans.
Care sunt costurile serviciului?
150 EUR pentru serviciul de obţinere a alocaţiei pentru copil Kindergeld din Germania; dacă aveţi mai mulţi copii, se percepe un comision adiţional de 80 EUR pentru fiercare cerere care trebuie depusă.
Cât poate dura managementul pentru primirea alocației pentru copii?
Perioada normală de așteptare este între 6 şi 12 luni. În unele cazuri, acest proces poate fi mai lung sau mai scurt.

INFORMAȚII UTILE:

Nu poți găsi răspunsul? Pune-ne o întrebare aici:

Poți pune o întrebare,doar completați acest formular. Vom face tot posibilul să vă răspundem cât de repede putem. Mulțumesc.


Trimite
  2021-03-12 10:58:59
Grigoras

Buna ziua, Dacă luam alocație din România și acum am venit in Germania,putem renunța la alocația din România sa o luam din Germania?


Adrian

Buna ziua, da.

  2021-03-01 19:18:35
adrian

Buna ziua as avea o intrebare daca copilul are nationalitate germana si ne intoarcem in romania mai primeste alocatie din germania.multumesc


Adrian

Buna ziua, daca nu mai lucreaza niciun parinte in Germania, nu mai primeste alocatie de acolo.

  2021-01-05 19:00:24
Tecsoiu Marian

Va ocupați cu alocație


Adrian

Buna ziua, da ne ocupam si de alocatia pentru copii.

  2020-12-21 19:34:17
Badea carmen

Bună ziua am locuit 2 ani în Germania și am avut alocație pt. 2 copii luna trecuta venit în România și nu mai vreau sa ma întorc. Întrebare cum fac sa oprească alocația și sa le spun ca nu mai sunt în germania


Adrian

Buna ziua, trebuie sa contactati FamilienKasse pentru acest aspect.

  2020-12-19 05:36:32
DORU

Bună ,ce pățesc dacă am datorii la statul german și am venit în România?


Adrian

Buna ziua, trebuie sa va platiti datoriile, dca nu o sa vi se puna poprire pe contulrile din Romania.

  2020-12-16 15:28:52
Viorica

Bună ziua. Soțul luna asta se întoarce din Germania. A anunțat la Familienkasse ca în 18.12.2020,incheie contractul de munca. Mai primește alocația pe luna în curs? Mulțumesc.


Adrian

Buna ziua, primeste alocatie pana in momentul in care se intrerupe contractul de munca.

  2020-12-08 18:14:43
Tiliiuliana

Am divorțat am un copil de9 ani am o relație cu un italian cu care am un copil de 1 an jumate. Sunt în Germania de 5 ani de 5 luni am copilu din prima căsătorie în Germania pot sa iau alocația din urmă Țin sa menționez faptul că avem custodia comună


Adrian

Buna ziua, se poate primi alocatie doar din ultimele 6 luni.

  2020-11-26 07:31:07
Catalin

Bună ziua, în cât timp primesc decizia alocație Germania?


Adrian

Buna ziua, intre 6 luni si 1 an este perioada de asteptare pana se trimite decizia finala.

  2020-11-24 22:39:07
Panait Mariana

Soțul lucrează în Germania din ianuarie 2020 am făcut actele din iulie nea venit a doua scrisoare la fel ca prima de ce


Adrian

Buna ziua, daca nu ati aplicat cu RTTAX, nu putem sa verficam.

  2020-11-14 16:23:14
Laib Delia

Bună ziua, sunt divorțată, am o fetita de aproape 6 ani, tatăl ei a plecat în Germania de câteva luni și vrea sa scoată alocația de acolo. Întrebarea mea este dacă afectează cumva alocația din România și dacă da, cum? Risc sa rămân fără alocația din România? Va multumesc


Adrian

Buna ziua, daca niciun parinte nu licreaza in Romania, alocatia se sisteaza.

1 2 3 4 5 6