Restituirea impozitului din Germania

Obțineți restituirea impozitului!

Alocații copii

 Beneficiu  Suma beneficiului EUR (pe lunâ)  Vârsta copiului
KINDERGELD (Alocație copil) 192 – 223 EUR 0-25 ani

Dacă un părinte lucrează (a lucrat) în Germania, iar celălalt la care este copilul trăiește într-o tară SEE*, copilul poate primi beneficiul Kindergeld. Dacă nu sunteți într-o țară SEE, mai trebuie să prezentați un document care vă dă dreptul de a locui în Germania. 

Alocația copiilor (Kindergeld) aparține copiilor până la împlinirea vârstei de 25 ani (dacă nu lucrează și sunt studenți). Scopul alocației copiilor este de a ajuta părinții să acopere costurile cu creșterea copiilor.

Perioada limită: Alocația copiilor poate fi returnată doar cu până la 6 luni în urmă.

Valoarea alocației: dacă aveți unul sau doi copii, fiecare copil are dreptul la 194 euro pe lună; al treilea copil are dreptul la 200 euro pe lună; iar următorii copii peste 3 au dreptul la 225 euro pe lună.

Comisionul: 150 EUR pentru serviciul de obţinere a alocaţiei pentru copil Kindergeld din Germania; dacă aveţi mai mulţi copii, se percepe un comision adiţional de 80 EUR pentru fiercare cerere care trebuie depusă.

Notă: Dacă nu aveți certificatul Arbeitgeberbescheinigungs, putem noi să îl cerem de la angajatorul dumneavoastră. Celelalte documente trebuie să fie trimise de către dumneavoastră.

*Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Marea Britanie. Cetățenii din Elveția, chiar dacă țara nu face parte din EEA, are aceleași drepturi ca rezidenții din EEA.

 
DOCUMENTE NECESARE
• Copie a formularului Lohnsteuerbescheinigung de la angajator;
• Copie a contractului de angajare din Germania (Arbeitsvertrag);
• Certificatul original Arbeitgeberbescheinigung de la angajator;
• Copie a certificatului de închiriere (Mietvertrag);
• Copii ale documentelor de intrare/ieșire din zonele rezidențiale din Germania (Anmeldung/Abmeldung). Dacă nu le aveți, trebuie să ne asigurați adresa exacta din Germania;
• Copii ale pașapoartelor ambilor părinți sau cărțile de identitate;
• O copie a certificatului de căsătorie (tradusă și ștampilată de un traducător autorizat);
• Certificate „EU/EWR-ES/EEE“ ale ambilor părinți cu veniturile din Romania de la Autoritatea Fiscală (tradusă și ștampilată de un traducător autorizat);
• Copie(copii) a (ale) certificatului (certificatelor) de naștere a (al) copilului (copiilor) (tradusă (traduse) de un traducător autorizat);
• Copie(copii) a (ale) pașaportului (pașapoartelor) copilului(copiilor) sau a cărții(cărților) de identitate (dacă are(au));
• Dacă copilul dumneavoastră are între 18-25 de ani, este necesar și un certificat de la școală/universitate (tradusă și ștampilată de un traducător autorizat, document original);
• Certificat de la Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale care confirmă faptul că copilul nu primește alte beneficii într-o țară EEA (tradusă și ștampilată de un traducător autorizat, document în original);
 

F.A.Q

Ce fac dacă nu am documentele necesare?
Dacă nu aveți certificatul de la angajator (Arbeitgeberbescheinigung), putem trimite o cerere angajatorului.

Toate celelalte documente necesare trebuie să ni le trimiteți dumneavoastră. Fără toate aceste formulare, nu vă putem ajuta să primiți bani pentru copii dumneavoastră.
Cum voi primi banii?
Familienkasse va face plata către persoana care lucrează (sau a lucrat) în Germania. Afiliații care ajută cu documentația nu pot primi o parte a acestor bani. De aceea, va trebui să plătiți pentru aceste servicii în avans.
Care sunt costurile serviciului?
150 EUR pentru serviciul de obţinere a alocaţiei pentru copil Kindergeld din Germania; dacă aveţi mai mulţi copii, se percepe un comision adiţional de 80 EUR pentru fiercare cerere care trebuie depusă.
Cât poate dura managementul pentru primirea alocației pentru copii?
Perioada normală de așteptare este între 6 şi 12 luni. În unele cazuri, acest proces poate fi mai lung sau mai scurt.

INFORMAȚII UTILE:

Nu poți găsi răspunsul? Pune-ne o întrebare aici:

Poți pune o întrebare,doar completați acest formular. Vom face tot posibilul să vă răspundem cât de repede putem. Mulțumesc.


Trimite
  2020-06-30 11:46:27
Dantela

Bună ziua, Soțul meu a lucrat în germania în 2018 pana în 2019 iar eu am născut acoloc în 2018 26.07 .Am rămas acolo și i-am făcut actele pt alocație , în 2019 a trebușit sa ne întoarcem în tara dar copilul a continunta sa primească alocatia pe cardul soțului pana acum 2 luni . As vrea sa știu de ce nu a mai primit și pe ultimele doua luni , dacă pana acum a primit-o ... Când eram în germania i-am făcut actele sa o primească pana la 18 ani, pot face ceva sa îi primească pe ultimele 2 luni?


Adrian

Buna ziua, daca nu lucrati in Germania, nu aveti cum sa primiti alocatie de acolo.

  2020-06-26 18:41:06
Kos Carmen

Am depus dosarul în ianuarie ,am primit înștiințarea ca să rezolvat dosarul.Ar fi trebuit să primesc alocația pentru doi copii unul de 20 de ani care este student și unu de 13 ani.In cont a intrat doar suma de 530 de euro.De ce nu am primit și restul sumei ținând cont că lucrez de doi ani în Germania cu angajare și tot ce trbuie în regulă Va multumesc și aștept o lămurire dacă mă puteți ajuta.


Adrian

Buna ziua, daca nu ati aplicat cu RTTAX nu va putem ajuta.

  2020-06-23 23:01:33
Larisa

Buna seara! Dacă eu lucrez in Germania,de 6 ani,iar fiica mea este studenta in România, valoarea alocației scade sau creste in funcție de studii sau de tipul de facultate ? Sau rămâne aceeași ca și pana acum (194€)?


Adrian

Buna ziua, ramane aceeasi ca si pana acum.

  2020-06-19 11:48:25
Marius

Buna ziua, Lucrez in Germania din data 01.07.2019, am depus dosarul de alocatie in februarie 2020,momentan Nu am nik Un raspuns de la Ei... Intrebarea mea este : primesc alocatia din data de cand am depus dosarul? SAU de cand mam angajat si mam amelduit? Multumesc tare mult


Adrian

Buna ziua, depinde cum ati depus declaratia. Daca ati completat cu data din iulie, o sa primiti de atunci, daca nu o sa primiti din data la care ati depus dosarul.

  2020-06-09 22:21:25
Drăgan Laurentiu

Bună ziua am și eu următoarea problema, am depus dosarul pentru alocație în Germania,am primit alocația, dar mi-am schimbat locul de munca și adresa în ianuarie 2020.Vechiul contract mi se termina în luna mai 2020,eu am primit alocația în continuare, cum trebuie sa procedez în continuare, trebuie sa mai depun alt dosar sau trebuie sa depun copie după contractul nou pentu a beneficia în continuare de alocație. Alocația încetează în momentul terminării primului contract? Multumesc


Adrian

Buna ziua, trebuie sa trimiteti copie dupa noul contract de munca si fluturas de salariu.

  2020-06-04 07:43:40
Copelea Ionel

Dacă eu nu mai lucrez an qermania pot sa mai recuperez alocatia


Adrian

Buna ziua, doar din ultimele 6 luni se poate aplica pentru alocatia din Germania.

  2020-06-01 22:04:00
Selea ionut

Vreau sa fac și eu alocație pentru 2 copii va rog sa ma ajutați


Adrian

Buna ziua, cand ati lucrat in Germania?

  2020-05-18 12:32:15
Domnita maria

Ași vrea să-mi fac de alocatie. Din Germania a lucrat soțul meu în 2019 și am 4 copi


Adrian

Buna ziua, doar daca a lucrat anul acesta se mai poate aplica pentru alocatie din Germania.

  2020-05-10 19:02:06
Maria

Buna seara!Sotul meu lucreaza in Germania din ianuarie 2018 iar eu din iunie 2018.Am luat cei doi copii ai nostrii in luna august si am depus actele pentru alocatie dar ianuarie -august nu au fost plătite. Mai putem recupera alocatia pe primele luni?Mulțumim frumos!


Adrian

Buna ziua, din pacate, nu.

  2020-05-04 04:21:46
Ana

Spuneti va rog daca copilul are cetatenie romana si locueste in Moldova iar ambii parinti muncesc de un an in Germania putem sa depunem documente pentru a beneficia de alocatii.


Adrian

Buna ziua, da se poate.

  2020-05-03 22:44:08
Ghiață Georgeta

Am depus actele pentru alocație în luna ianuarie, în cât timp as putea primi banii?


Adrian

Buna ziua, intre 6 luni si 1 an dureaza pana se trimite decizia finala.

  2020-05-03 11:00:52
Stanciu Maria Eliza

Bună ziua! Ma aflu în următoarea situație : am divorțat în anul 2013 de fostul meu soț, împreună având un copil de 12 ani la data curenta! În urma hotărârii judecătorești, fetita a rămas în întreținerea mea în România, custodia rămând comuna pana la împlinirea a 18 a a fetei! Fostul soț din anul 2013 muncește cu carte de munca în Germania, solicitând undeva în 2016-2017 alocație pentru fetita, cerându-i și mie documente justificative de la AJPIS PRAHOVA cu suma alocațiilor primita aici în țară pentru ea... Îmi tot spune ca nu a primit nici un ban deși tind sa cred ca banii i-a primit el pentru fata, ne trimițând nimic în tara, dreptul ei... Cum ma puteți ajuta? Va mulțumesc anticipat! Am primit la data de 10 decembrie 2019 o adresa de la Familienkasse cu un număr 883/2004 și 987/2009 însă, ne cunoscând limba nu am știut ce trebuie făcut și cum trebuie sa procedez legal! Ma interesează sa știu dacă fostul soț primește alocație pentru față și de ce anume nu am primit nimic în tara pentru ea! Stanciu Maria Eliza


Adrian

Buna ziua, daca a aplicat in anul 2016-2017, sigur primeste alocatie deja. Daca in schimb doasarul a fost acceptat doar in decembrie 2019, cel mai probabil inca nu a trimis decizia finala.

  2020-04-30 17:23:49
Catalin

Bună ziua, as vrea și eu sa depun dosarul de alocație sa îl pun dar nu am nici o foaie data la mana de patronul german, am numai ce am fotografiat eu foile cu orele poate sa fie folosite ca dovada? Am lucrat din 2017 pana 2020..in 2020 numai o luna. Multumesc


Adrian

Buna ziua, pentru alocatie in cazul dumneavoastra nu puteti aplica. se poate doar pentru ultimele 6 luni. Puteti in schimb aplica pentru recuperarea impozitului pe venit.

  2020-04-29 21:04:17
Oprea cosmin

As vrea sa primesc alocația fetei de 8 ani jumate. Am lucrat in germania in iunie iulie 2019 sii doresc sa ma contactați 0769342606


Adrian

Buna ziua, din pacate nu mai puteti aplica pentru alocatia din Germania, Doar din ultimele 6 luni se poate. Puteti aplica doar pentru restituirea impozitului.

  2020-04-27 23:25:35
Radoaca Adrian Robert

Bună seara! Am și eu o întrebare din iunie 2019 pana în martie 2020 am lucrat în Germania cu acte în regula, am o fetita de 3 ani și vreau sa știu dacă pot sa iau alocație pentru ea și dacă pot să-mi recuperez taxele plătite. Mulțumesc frumos!


Adrian

Buna ziua, da, se poate, dar doar pentru ultimele 6 luni pentru alocatie. Iar pentru impozit pentru anul acesta doar anul viitor se poate aplica.

  2020-03-28 19:16:02
Natalia

Buna ziua. Din iulie 2019 am lucrat cu sotul legal in Germania. Din decembrie sunt copii aici, deja mi-au acceptat cererea pentru kindergeld. Aș putea primi si alocatie retroactiv iulie - decembrie daca copiii au cetatenie romana dar au locuit in Republika Moldova? Multumesc.


Adrian

Buna ziua, depinde ce o sa va apara pe formualrul E401 completat de catre evidenta Populatiei din Romania.

  2020-03-11 00:24:39
Dumitrescu georgiana

Buna ziua asi vrea sa stiu daca mai pot recupera alocatia copilului meu nascut in germania deoarece pana in luna decembrie am beneficiat de ea de atunci nu stiu ce sa intamplat dar cred ca miau taiato copilul a fost nascut in germania in 10.03.2019 in pforzheim


Adrian

Buna ziua, in acest moment lucrati in Germania?

  2020-03-05 21:25:42
Stanciu dorin

Buna ziua. Am lucrat in Germania din 2017 sezonier cu program de 4 ore si lucrez in continuare, pe ce perioada pot recupera alocatia din urma pentru un copil? Va multumesc.


Adriana

Buna ziua. Puteti solicita alocatia cu pana la 6 luni in urma. Dar daca aveti program de lucru doar 4 ore pe zi, atunci e posibil sa nu fie acceptata cererea.

  2020-03-04 21:18:31
Verchea Marian Madalin

Lucrez în Germania cum ma puteți ajuta cu alocatia am 2 copii


Adrian

Buna ziua, trebuie sa completati setul de formulare. Pe prima pagina aveti mai multe instructiuni.

  2020-03-02 08:33:17
Alin

Sotia a lucrat 4 ani in Germania 3 luni primavara si 3 luni toamna in fiecare an. Am recuperat impozitul in fiecare an. Alocatie nu am luat deloc din Germania. Pe ce perioada mai putem recupera alocatia ?


Adrian

Buna ziua, alocatia se poate recupera doar pentru ultimele 6 luni.

  2020-02-26 09:43:26
Mihaela

Multumesc de raspuns . In cazul acesta , ce acte imi trebuie sa inaintez procrdura ?


Adrian

Trebuie sa completati setul de formulare, copie dupa actele de identitate, certificatele de nastere ale copiilor, formularul Amneldung, Lohnsteurbescheinigungs si certificatul UE-SEE de la ANAF.

  2020-02-25 22:59:36
Mihaela

Buna seara . Am lucrat in Germania din 28.05.2019 pana in 09.12.2019 . Pot lua alocatia copilului pe perioada cat am lucrat? Multumesc.


Adrian

Buna ziua, in cazul dumneavoastra putetii aplica doar pentru 3 luni.

  2020-02-25 08:09:29
Juravle Ionela

Bună ziua!Am lucrat ambii părinți șase luni în Germania,dar nu am depus dosarul în septembrie, luna în care am plecat,mai am o șansă,să obțin alocația?


Adrian

Buna ziua, din pacate, nu.

  2020-02-24 17:28:53
Perju ghenadii

Buna ziua dar unde sa va gasim in bucuresti


Adrian

Buna ziua, sediul nostru este in Cluj-Napoca.

  2020-02-21 19:23:50
Lungu Ilie cosmin

Bună ziua Am lucrat în Germania 1an și 6 luni la program de 4 ore în perioada 2017-2018 pot primi alocație din acea perioada? Tel. 0786797466.Multumesc


Adrian

Buna ziua, pentru alocatie se poate aplica doar pentru ultimele 6 luni.

  2020-02-03 21:33:46
Pandichi mariana

Eu am facut acte ptr alocație am primit retroactiv pentru 6 luni 2018 si 6 luni 2019 si din iulie sa sistat nu am primit nimic sotul a venit acasă o lună și de atunci nu am mai primit o e posibil persoana cu care am facut sa o fi sistat o multumezc


Adrian

Buna ziua, daca firma dansului nu a mai trimis documentele necesare catre Familienkasse, atunci alocatia se sisteaza.

  2020-01-31 20:34:10
Simona

Buna ziua, va rog un raspuns urgent:Lucrez in Austria sunt in cresterea copilului pana la 2 ani cu alocatie aprobata ptr toti 4 copii si indemnizatia de crestere a copilului in Austria.Am primit alocatie din Ro iar diferenta din Austria, de cateva luni mi-au suspendat alocatia din Ro pe motiv ca eu lucrez in strainatate iar tatal nu lucreaza in Ro..copii frecventează scoala si traiesc in Ro. Spuneti-mi va rog ce am de facut?


Adrian

Buna ziua, nu aveti nimic de facut. Este normal sa primiti alocatia doar din Austria, daca niciun parinte nu lucreaza in Romania.

  2020-01-27 17:18:49
Alexandra

Daca eu plătesc pensia alimentara in România la cele 2 fetite ale mele și fetele sunt in custodia tatălui pot lua alocație in Germania ?va multumesc


Adrian

Buna ziua, da, puteti aplica pentru alocatia din Germania.

  2020-01-16 12:15:32
Moldovan Daniela

Suntem cu toată familia an Germania. Soțul lucrează an germania din 2018. Din 2019 luna octombrie este an șomaj. Am depus cererea de alocatie pentru 3 copii din luna decembrie 2018 dar u am primit nimica. Copii merg la scoala din august 2019. Am suspendat și alocația din România din 01.04.2019.Va rog să-mi dați un răspuns ce trebuie sa mai facem.


Adriana

Daca dvs ati decis sa depuneti aplicatia singuri, inseamna ca stiti germana si puteti tine legatura cu Familienkasse. Din pacate, noi nu putem prelua acum dosarul, pentru ca nu ne vor accepta ca agentii dvs. Ce trebuie sa faceti este sa sunati la Familienkasse ca sa va dea un raspuns