Metodă ușoară de a recupera taxele plătite

Înregistrați-vă acum, durează doar câteva minute

Alocaţia din Germania – până la 235€ pe lună

Alocația (Kindergeld) reprezintă unul dintre beneficiile din Germania care poate fi plătit atât pentru cetățenii german,i cât și pentru imigranți. Cine poate beneficia de beneficiile Kindergeld?

Dacă un părinte lucrează (sau a lucrat) în Germania, și celălalt trăiește împreună cu copilul într-o țară din Spaţiul Economic European (SEE), acesta poate beneficia de Kindergeld. Până la vârsta de 18 ani toți copii beneficiază de alocație, fără excepție. Dreptul la alocație se poate extinde pâna la vârsta de 25 de ani dacă copiii sunt încă în scoală, nu lucrează sau îndeplinesc alte cerințe pentru a obține o extensie.

Guvernul German crește valoarea acestui beneficiu în fiecare an. De exemplu, în 2017 poate varia între 192€ și 223€ per copil pe lună. Această sumă depinde de numărul copiilor dintr-o familie. Dacă aveți doi copii, fiecare copil are dreptul la 204€ pe lună, al 3-lea copil are dreptul la 210€ pe lună, al 4-lea, 235€ pe lună.
Perioada din care se poate recupera alocaţia este din ultimii 4 ani.

Familienkasse este entitatea care decide dacă aveţi sau nu dreptul la acest beneficiu din Germania. În cazul în care nu mai lucrați în Germania, este responsabilitatea dumneavoastră să anunțați Familienkasse. Terminarea perioadei de lucru în Germania înseamna sistarea acestui beneficiu. Dacă nu mai sunteţi angajat, dar înca primiţi alocația pentru copii, după o perioadă de timp, Familienkasse vă poate trimite amenzi.

Pentru a beneficia de alocație trebuie să depuneți urmatoarele documente: Copie după formularul Lohnsteuerbescheinigung de la angajator, copie după contractul de angajare din Germania (Arbeitsvertrag), certificatul original Arbeitgeberbescheinigung de la angajator, etc.

Toate documentele necesare

Dacă nu aveți de la angajator certificatul Arbeitgeberbescheinigung, RT Tax poate trimite o cerere catre angajator. Toate celelalte documente trebuie să le depuneți dumneavoastră.

În mod normal, procesarea documentelor pentru alocație durează între 6 și 12 luni. În unele cazuri poate dura mai mult sau mai puțin.

Puteți depune personal documentele la Familienkasse. În acest caz trebuie să fiţi pregătit să răspundeţi la toate întrebările inspectorilor, iar dacă nu primiți niciun raspuns pentru o perioada îndelungată de timp, să îi contactaţi personal. Avem foarte multe cereri de la persoane care au depus documentele personal și care au întâlnit probleme în comunicare. Din nefericire, în aceste situații nu vă putem ajuta. Vă recomandăm să vă asiguraţi înainte dacă puteți rezolva singuri problemele ce ar putea apărea.

Profesioniștii RT Tax vă pot ajuta să primiți alocația copilului dumneavoastră. Contactaţi-ne!
 

Du-te înapoi
Sus