Metodă ușoară de a recupera taxele plătite

Înregistrați-vă acum, durează doar câteva minute

Părinții din Norvegia au dreptul la primirea alocației pentru copii, care poate varia între 109 € şi 600 €

Norvegia asigură o viață de calitate atât pentru naționalii săi, cât și pentru imigranți. Alocația reprezintă o modalitate de a face viața mai ușoară familiilor.

Dacă naționalitatea unei persoane aparține unui stat din Spaţiul Economic European (SEE) și a lucrat în Norvegia, în timp ce familia sa a locuit in țara de origine, aceasta are dreptul la anumite beneficii.
Există trei timuri de alocații in această țara:

Barnetrygd ( alocația)- banii se acordă copiilor cu vârsta sub 18 ani. Suma pe care o poate primi este de 970 NOK (109 €) pe lună. Scopul alocației este de a ajuta părinții să acopere costurile de creștere ale copiilor. În cazul în care primiți un beneficiu similar pentru copil în țara de origine, veți primi doar suma prin care beneficiul norvegian poate depăși acest beneficiu în țara de origine.

Utvidet Barnetrygd (alocația extinsă) - Puteți să primiți alocația extinsă pentru copii în cazul în care locuiți singur cu copilul. Valoarea acestui beneficiu este 1940 NOK (218 €).

Kontantstøtte (beneficiu pentru îngrijirea copilului) - bani se acordă copiilor de la 1 la 2 ani. Beneficiul pentru îngrijirea copilului se va acorda pentru maxim 11 luni, cu condiția ca copilul să nu mergă la grădiniță sau să participe la mai puțin de 20 de ore pe săptămână. Acest beneficiu poate fi plătit într-o perioadă de până la trei luni de la data depunerii cererii. Valoarea beneficiului pentru îngrijirea copilului este de 6000 NOK (674 €) pe lună pentru copii cu vârste cuprinse între 13-23 luni.

Pentru a putea obține aceste beneficii pentru copii, trebuie sa prezintaţi documente care să conțină informații despre venitul dumneavoastră, copii ale documentelor personale etc.

Toate documentele necesare

În cazul în care încetați să lucrați în Norvegia, trebuie să informați NAV (Organizatia pentru protectia muncii) cu privire la aceasta, pentru că atunci când nu mai lucrați în Norvegia, nu se mai pot obține beneficii pentru copii. În cazul în care nu mai sunteți angajaț în Norvegia și încă obțineți beneficii pentru copii, la un moment dat, NAV vă poate calcula o datorie.

RT Tax vă poate ajuta să primiţi alocația pentru copilul dumneavoastră din Norvegia. Contactați-ne pentru mai multe informații.

 

Du-te înapoi
Sus