Metodă ușoară de a recupera taxele plătite

Înregistrați-vă acum, durează doar câteva minute

Dacă eşti cetăţean american din punct de vedere fiscal, trebuie sa plătesti ObamaCare!

În ultimi 2 ani, în SUA a fost introdusă o nouă taxă obligatorie pentru cetăţeni, asigurarea medicală, denumită şi ObamaCare.

Această asigurare a venit pentru a ajuta populaţia în obţinerea serviciilor medicale şi să nu implice costuri ridicate, dar a adus şi multe controverse în rândul populaţiei care a considerat că nu are nevoie de ea si au refuzat să opteze pentru unul dintre planurile asigurate.

Totusi, această asigurare a devenit obligatorie, iar cei care au ales să nu o plătească, au primit penalizări în urma completării declaraţiei fiscal pentru returnarea taxelor.

Dacă nu eşti cetăţean american din punct de vedere fiscal, nu trebuie sa plateşti această contribuţie. Statutul de nerezident îl au persoanele cu următoarele tipuri de viză: F, J, M, Q.

Ai avut viza J1 şi totuşi ai primit o astfel de penalizare? Înseamnă că nu ai completat declaraţia fiscală corectă.
Deoarece pe teritoriul SUA lucrează atât persoane rezidente cât și nerezidente, procesul de recuperare al taxelor este diferit pentru fiecare categorie în parte. Spre deosebire de rezidenți care pot aplica ușor pentru recuperarea taxelor cu ajutorul softurilor online, nerezidenţii trebuie să trimită declaraţiile fiscale pentru recuperarea taxelor prin poștă către IRS. Nu doar modalitatea de transmitere a aplicației este diferită, ci și conținutul documentelor.

Din ce în ce mai mulţi participanţi ai programului Work&Travel decid să folosească un program gratuit online pentru returnarea taxelor, fără a întelege ce implică. Aceştia nu plătesc taxe de tip Medicare sau Social Security, astfel după primirea taxelor, vor primi si o scrisoare care îi obligă să plătească şi această contribuţie.
Înainte să aplici pentru returnarea taxelor, vă sfătuim să consultaţi un agent fiscal care ştie ce trebuie completat pentru tipul dumneavstră de viză.

 

Du-te înapoi
Sus